Nederland is koploper binnen Europa op het gebied van conditiemeting. NEN neemt momenteel het initiatief tot een Europese standaard voor conditiemeting op basis van de recente norm NEN 2767 uit 2017. Andere Europese landen zullen naar verwachting aansluiten.

Naast trainingen in Nederland heeft Helix Academy reeds diverse praktijktrainingen in België georganiseerd. Dit gebeurde onder meer in samenwerking met adviesorganisatie Freestone en  in opdracht van woningcorporatie WoninGent.

Inmiddels is er cursusmateriaal in het Engels beschikbaar en zijn er afspraken gemaakt met geschikte docenten die ervaring buiten Nederland hebben. Het gaat hier om de trainingen conditiemeting voor (asset)managers, bouwkundigen, installatie deskundigen en specialisten infra/terreinen.

Voor een grote vastgoedbeheerder heeft Helix Academy een trainingsprogramma ontwikkeld voor managers en de plaatselijke beheerders in diverse Europese landen. Met name voor organisaties die vanuit Nederland assets beheren is het trainingsprogramma interessant. Het wordt mogelijk de kwaliteit van assets (zoals winkelcentra, kantoren, industriële objecten, installaties etc.)  eenduidig te bewaken en vanuit deze centrale organisaties beslissingen te nemen op basis van objectieve informatie uit de betreffende landen.Auteur:

Roel Warringa
Commissielid en rapporteur NEN 2767